A kérdés:

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy amikor valaki egy kicsit “melósabb” időszakát éli vagy éppen túl van rajta(betegseg, fokozott fizikai aktivitás, stressz stb) akkor érdemes pár napig vagy hetig nagyobb akar dupla dózisban vitamint bevinnie?”

Kedves Kérdező!


Betegség fennállása esetén és utána maximum egy-két hétig a C-vitamint érdemes emelt dózisban szedni, 2*1 kapszulát evés előtt fél-egy órával. Amennyiben vesekövesség előfordul, nem javasolt.


A D vitamint az immunrendszer támogatása érdekében októbertől áprilisig javasolt szedni a termék címkéjén javasolt dózisban.
Fokozott fizikai aktivitás estén a multivitamin VAGY a VitalB javasolt (hogy melyik, az attól függ, milyen intenzitású fizikai munkáról vagy edzésről van szó, érdemes a Vitamin Kvízt kitölteni). Ezeket a vitamin komplexeket a termék címkéjén megjelölt dózisban ajánlott szedni, annál nagyobb adagban nem javaslom, maximum orvosi, dietetikai felügyelet mellett.


Tartós stressz esetén a StressOff termék javasolt, szintén a termék címkéjén javasolt adagolásban.
A személyes életviteled és az aktuális állapotod, esetlegesen fennálló, labor leletekkel igazolt vitaminhiány esetén természetesen az általánosságban javasolt adagok változhatnak. Egyénre szabott tanácsadásra a dietetikai konzultáció keretein belül van lehetőség.