A 19 hatóanyagot tartalmazó vitamin komplex ideális mennyiségben és arányban tartalmazza a közvetlenül terhesség előtt és alatt kiemelten fontos vitaminokat, és ásványi anyagokat:

A folsavat már a babavárást megelőző 2-3 hónapban érdemes szedni, segítségével megelőzhető számos magzati fejlődési rendellenesség, az első trimeszterben pedig kiemelt szerepe van a velőcsőzáródási rendellenesség megelőzésében.

A cink számos enzim fontos alkotórésze, szabadgyökfogó tulajdonsága is ismert, igy segíthet a fertőzések leküzdésében. Szerepet játszik a petesejtek érésében, növeli a spermiumok számát, és javíthatja minőségüket. Az A vitaminnak elsősorban a látásban, a hámsejtek fenntartásában, és a sejtek differenciálódásában, illetve reprodukciós folyamatokban van szerepe. A készítmény elegendő mennyiségű A vitamint tartalmaz, mellé nem szükséges, és nem is javasolt további pótlás!

A megfelelő anyai D vitamin ellátottság a kalciummal együtt hozzájárul többek között a magzat egészséges csontfejlődéséhez. Hiányában gyakrabban alakul ki gesztációs diabétesz (terhességi cukorbetegség), növelheti a koraszülés esélyét és a születendő gyermek betegségek iránti fogékonyságát.

A magnézium  szerepet játszik a sejtosztódásban. Emellett izomlazító hatása miatt fontos a kismamáknak, mivel segíthet elkerülni a vetélést és a koraszülést. A B vitaminokkal együtt pedig a magzat idegrendszerének megfelelő működéséhez szükségesek.

A B6-vitamin a terhesség első trimeszterében különösen jótékony hatású a terhességi hányás és a reggeli émelygések ellen. A szerves kötésű vas, B6-, és B12-vitamin együttesen hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez.

A C-vitamin mindenkinek nagyon fontos, de a terhesség alatt kiemelten; csökkentheti a vetélést, és a vérzések kockázatát.

A mangán részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál csontozat és a normál kötőszövet-képződéshez. Bizonyos magzati fejlődési rendellenességek kialakulásának esélyét csökkentheti.

Az E vitamin, a szelén és a réz fontos antioxidánsok, hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, így az immunrendszer normál működéséhez is.