Miért érdemes algát szedni?
Talán nem túlzás az algát „szuperfood”-nak nevezni, ugyanis megannyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz könnyen felszívódó formában.
A zöldeskék színű Spirulina világszerte kedvelt, már az aztékok is ismerték, a NASA pedig űrutazások alkalmával használja koncentrált formában.
A zöld Chlorella az összes alga közül a legmagasabb klorofil tartalommal rendelkezik.
A Haematococcus pluvialis a természetes astaxanthin forrása, a leghatékonyabb antioxidáns.
Termékünkben e 3 algafajta jótékony tulajdonságai adódnak össze:
- segítik fenntartani a normál koleszterinszintet, javíthatják a lipidanyagcserét
- probiotikus hatásúak, segítik a megfelelő emésztést és az optimális testsúly kialakítását
- antioxidáns tartalmuk (karotin, klorofil, fikocianin, E és C vitamin) megköti a szabadgyököket, regenerálja szervezetet, erősíti az immunrendszert, vírus-, gomba és baktérium ellenes hatása van (segíthet SIBO, Candida vagy IBS fennállása esetén)
- a zöld színt is adó klorofil hozzájárul a májsejtek regenerációjához
- a kékes színt adó fikocianin a fehérje anyagcserében vesz részt, így sportolóknak is kiváló
- kálium, magnézium és kálcium tartalmuk csökkenti a vérnyomást és segíti az egészséges csontozat megőrzését
- elősegítik a vérképzést, kardioprotektív hatásúak
- B12-vitamin tartalmuknak köszönhetően kiváló kiegészítői a vegetáriánus és vegán étrendnek, segítenek megelőzni a vashiányos vérszegénységet
- az algák bioaktív vegyületeket tartalmaznak, melyek antitoxikus tulajdonságokkal bírnak: a szervezetben felhalmozódott nehézfém szennyeződéseket megkötik és eltávolítják
- gazdagok jól hasznosuló növényi fehérjében
- természetes gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatásuk van
A kapszula fogyasztása nem jár mellékhatásokkal, ezért hosszú időn keresztül is biztonsággal szedhető.