Miért érdemes algát szedni?

Talán nem túlzás az algát „szuperfood”-nak nevezni, ugyanis megannyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaz könnyen felszívódó formában.

A zöldeskék színű Spirulina világszerte kedvelt, már az aztékok is ismerték, a NASA pedig űrutazások alkalmával használja koncentrált formában.

A zöld Chlorella az összes alga közül a legmagasabb klorofil tartalommal rendelkezik.

A Haematococcus pluvialis a természetes astaxanthin forrása, a leghatékonyabb antioxidáns.

Termékünkben e 3 algafajta jótékony tulajdonságai adódnak össze:

  • segítik fenntartani a normál koleszterinszintet, javíthatják a lipidanyagcserét
  • probiotikus hatásúak, segítik a megfelelő emésztést és az optimális testsúly kialakítását
  • antioxidáns tartalmuk (karotin, klorofil, fikocianin, E és C vitamin) megköti a szabadgyököket, regenerálja szervezetet, erősíti az immunrendszert, vírus-, gomba és baktérium ellenes hatása van (segíthet SIBO, Candida vagy IBS fennállása esetén)
  • a zöld színt is adó klorofil hozzájárul a májsejtek regenerációjához
  • a kékes színt adó fikocianin a fehérje anyagcserében vesz részt, így sportolóknak is kiváló
  • kálium, magnézium és kálcium tartalmuk csökkenti a vérnyomást és segíti az egészséges csontozat megőrzését
  • elősegítik a vérképzést, kardioprotektív hatásúak
  • B12-vitamin tartalmuknak köszönhetően kiváló kiegészítői a vegetáriánus és vegán étrendnek, segítenek megelőzni a vashiányos vérszegénységet
  • az algák bioaktív vegyületeket tartalmaznak, melyek antitoxikus tulajdonságokkal bírnak: a szervezetben felhalmozódott nehézfém szennyeződéseket megkötik és eltávolítják
  • gazdagok jól hasznosuló növényi fehérjében
  • természetes gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító hatásuk van

A kapszula fogyasztása nem jár mellékhatásokkal, ezért hosszú időn keresztül is biztonsággal szedhető.