A termék magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat, így a megfelelő étrend mellett segíthet szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezésében. A B vitamin csoporthoz tartozó szerves vegyületek – noha külön-külön is fontos szerepek játszanak az anyagcsere folyamatokban – szorosan kötődnek egymáshoz, kiegészítik, támogatják egymás hatását, így a legjobb hatásfokot akkor érhetjük el, ha együtt visszük be őket.

Számos anyagcsere folyamatban részt vesznek, melyek kiemelt szerepet játszanak a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is (a szénhidrát- és fehérje anyagcsere mozgatórugói), az idegrendszer épségének megőrzésében, a normál pszichológiai funkció fenntartásában, illetve hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez. Emellett biotin és riboflavin tartalma segíthet a bőr-haj-köröm normál állapotának fenntartásában. A riboflavin (B2 vitamin) és a niacin (B3 vitamin) hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Hiánya is ugyanezen területeken érezhető leginkább.

Ha nem megfelelő a B vitamin ellátottságunk, akkor az idegrendszerünk sérülékenyebb, így feszültebbek leszünk, és nehezebben viseljük a mindennapi stresszt. Súlyos esetben pszichiátriai tünetek képében is jelentkezhet az elégtelen bevitel.
Aktív sport és/vagy intenzív fizikai munka mellett nehéz étrenddel fedezni a B vitamin igényt, ha raktáraink kimerülnek, gyorsabban elfáradunk, enerváltak leszünk.
Többek között esztétikailag is kellemetlen tünet a berepedezett szájzug és cserepes ajkak, a gyulladt bőr, a zsíros, faggyúval telt szőrtüszők, valamint a zsíros, fénytelen haj, és a töredező körmök.

Bizonyos emésztőrendszeri tünetek is a B vitaminok hiányát jelezhetik, ezt minden esetben ki kell vizsgáltatni.
Az idősebb korosztály esetében többek között a rosszabb felszívódás miatt lehet szükséges a B vitaminok pótlására.